fbpx

Hogyan éld túl a vállalkozás indulását megelőző időszakot?!

A tervezési időszakra nagyjából mindenki nyűgként tekint, leginkább azért, mert ha itt mellé nyúlsz a dolgoknak, akkor nem jól sül el ez az időszak, annak pedig hosszú távú következményei lehetnek. Pont ezért sokakban már a kezdet kezdetén görcsösség alakul ki, ez pedig még inkább tetézi az amúgy is bizonytalannak tűnő helyzetet.

Ebben a blog cikkben arról szeretnék írni Neked, hogy hogyan tudod ezt az időszakot túlélni, továbbá úgy átvészelni, hogy utólag ne kínszenvedésként kelljen visszatekinteni rá. Sőt, ha elég elszánt vagy és tudatosan tervezel, akkor még az előnyödre is válhat mindez.

Lássuk hogyan?!

Ahhoz, hogy erről pontosabb képet kapjuk, először meg kell vizsgálnunk közelebbről a vállalkozás indulását megelőző időszakot. Általánosságban elmondható, hogy legtöbben a tervezési időszak kezdetét a vállalkozás ötletének megszületésétől datálják. Véleményem szerint ez az időpont jóval korábbra tehető, én már a vállalkozói attitűd kialakulásához kötném. Tehát ahhoz az időszakhoz, amikor kialakul, megfogalmazódik benned, hogy igen, vállalkozó szeretnék lenni, a magam útját szeretném járni. Mégpedig azért, mert ettől a ponttól minden elem Neked dolgozik, innentől egyre közelebb kerülsz a hőn áhított ötlethez. Akkor is, ha tudatosan ötletelsz, akkor is, ha nem. Akkor is, ha voltak már próbálkozásaid, akkor is, ha nem. Akkor is, ha fél év alatt jutsz el oda, akkor is, ha évekkel később. De miért is lényeges ez? Amikor az ötlet megszületése után a tervezési időszak további fázisaiban borús időszakok jönnek, nehézségekbe ütközöl, gondolj vissza arra, hogy mennyivel több lépést tettél meg odáig, hogy az ötleted megszülessen!

Úgy gondolom, ha valaki ebben a szellemben alakítja ki a vállalkozását, és nem kizárólag egy kósza ötlet miatt húz fel egy business-t, annak jóval nagyobb esélye van megtalálni a vállalkozás misszióját is. Misszióval a zsebedben pedig számos akadályt könnyebben tudsz venni, mind a tervezési szakaszban, mind pedig az indulást követő időszakban.

Miért is nehézkes ez a tervezési időszak?

Lenne egy olyan verzió, hogy tételesen megvizsgáljuk, hogy mik okoznak nehézséget és úgy kiderül, hogy miért is kényelmetlen ez az időszak. De igazándiból ezt lehetetlennek tűnő próbálkozás lenne teljes körűen összegyűjteni, mert hát, ahány vállalkozás, annyi eset. Sőt, az, hogy kinek mi jelent nehézséget teljesen egyéni és helyzet függő, így ez még inkább bonyolítaná a helyzetet. Ezen felül, nem biztos, hogy érdemes hosszútávon érdemes arra berendezkedni, hogy ne legyenek / nem lesznek nehézségek, mert ilyen úgy sem lesz. Jobb felkészülni arra, hogyha lesz, akkor azt hogyan kezeljük.

Éppen ezért, én úgy gondolom, hogy szerencsésebb összefoglalva nézni ezt az időszakot. Hogy miért is nehézkes? Azért, mert ködös.

Nehéz egy olyan időszakkal kezdeni, ami nem hazai pálya. Ahol nem csak azok a feladatok várnak rád, amelyek szakmailag a Te terepedet jelentik. Nehéz, hogy sokszor olyan kihívásokkal találkozol, amelyek megoldásában nincs gyakorlatod. Bármennyire igyekeznél előre dolgozni, sok mindenről igazából út közben, vagy utólag derül ki, hogy meg kellene, meg kellett volna csinálni. Tulajdonképpen ebben az időszakban a kipipált feladatok másik hármat generálnak és a betervezett idők is nagyjából megháromszorozódnak. Mindezt csak még inkább tetézi az, hogy rendszerint éppen alkalmazotti jogviszonyban vagy. Tehát alapból egy olyan helyzetben, amikor ~8 órát dolgozol és 1 nap csak 24 óra….

Ezek alapján ez az időszak elég borúsnak és kilátástalannak tűnhet. Nem akarnálak eltántorítani, de kár lenne tagadni, hogy a fentiek full valóságos dolgok (igazából, ha tovább gondolkodnék, még 3x ennyit fel tudnék sorolni…). Pont azért írtam le mindezt, hogy lásd, hogy ez valamilyen szinten törvényszerűség – nem a Te privát „bénázásodról” van szó. Mindenki találkozott hasonló akadályokkal, senkinek sem mentek gördülékenyen ezek a dolgok.
Ha jobban megnézed, láthatod, igazából nem is magával a tervezéssel van a probléma, mert tulajdonképpen ezt az időszakot önmagában is a bizonytalanság, a feladatok a köbön, az előkészületek, az újdonságok, ja és mielőtt kihagynám, a váratlan események és váratlan akadályok jellemzik! De miért is, mert az indulás előtti időszakról van szó!
Ahogy fentebb is írtam, a nehézségekre és azok megoldási technikáira jobb jó előre felkészülni, mert nem csak a kezdetekben fogsz találkozni velük. Azonban az a szerencse, hogy ha a tervezési időszak a tudatos felkészülésről szól, akkor mindez minimálisra csökkenthető. Éppen ezért nem érdemes ezen az időszakon a fenti nehézségek miatt „átszaladni”, mert ahogy a bevezetőben is írtam, hosszú távú következményei lehetnek.

Mégis mit tervezzünk tervezéskor?

A tervezési szakasz akkor kezdődik el igazán miután megszületett a vállalkozás ötletünk. Ezután következhetnek azok a szakmai lépések, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy megfelelő alapokra építsd a vállalkozásod. Biztos vagyok benne, hogy nem én vagyok az első, aki leírja, hogy egy jó(nak tűnő) ötlet nem elég. Sokan ebbe a hibába esnek, hogy ezen a ponton már indulnak is könyvelőhöz…Ilyenkor érdemes lelassítani és átgondolni, hogy milyen feladatok várnak még rád.
Mivel is érdemes kezdened?! Attól, hogy számodra tökéletesnek tűnik az ötlet, nem biztos, hogy van rá igény (bocs, de ez így van). Tehát érdemes piackutatást készítened, hogy felmérd a piac igényeit. Ennek segítségével többek között be tudod határolni, hogy milyen értékesítési lehetőségeid vannak, milyen célcsoport számára lehet érdekes a terméked, vagy a szolgáltatásod, illetve a célcsoport mely problémáira jelentesz megoldást. A leendő ügyfeleiden túl a versenytársaid elemzését is ilyenkor szükséges elvégezni. Ez az időszak arra is jó, hogy az egyébként sem kőbe vésett üzleti ötletedet tökéletesíteni tudod, tehát még inkább a piaci igényekre tudod hangolni.
Ezt követően jönnek a számolós részek. Ez az az időszak, amely rávilágít arra, ha épp egy nem megtérülő befektetéssel állsz szemben. Fontos, hogy ezt a részt csak azért ne ugord át, hogy mindezzel ne kelljen szembesülnöd… Ebben az időszakban készülhet el az üzleti modelled és az üzleti terved. Én nagyjából egy kalap alá veszem ezt a két dokumentumot, mert közel állnak egymáshoz, illetve mindkettő elengedhetetlen. Igaz, más-más funkciója van, de a cél mindkettőnél ugyanaz, előzetesen mutat egy képet arról, hogy mit, kinek, hogyan, mennyiért fogsz értékesíteni és mindez megtérül-e (természetesen ezt most leegyszerűsítettem). Ezek a lépések fognak közelebb vinni ahhoz, hogy az ötleted a valóságba átültesd. Éppen ezért semmiképp sem érdemes átugrani, vagy siettetni, mert ennek segítségével előre kalkulálható gyakorlatilag minden. Segítségével rövid-, közép-, és hosszútávra mérföldköveket tudsz meghatározni, amelyek a jövőbeli céljaid eléréséhez szükségesek. Ha pedig már körvonalaztad a célokat, az ennek megvalósításához elvégzendő feladatokat is könnyen látni fogod….

De ha még ez sem lenne elég, a tervezési szakasz utolsó fázisát megfejelheted még két fontos lépéssel. Az egyik a marketingstratégia és marketing terv kidolgozása, a másik az üzleti ötletedet tökéletesítése, illetve a pontos részleteinek megtervezése.

Az előbbi mindenképp ajánlott, azonban abban az esetben, ha online (is) akarod népszerűsíteni a termékedet, szolgáltatásodat, vagy online akarod elérni az ügyfeleid (egy részét), vagy eleve csak online vagy jelen (e-kereskedelem), akkor ELENGEDHETETLEN!  *csak egy tipp, attól még nincs marketinged, mert van Facebook oldalad vagy weboldalad…! 🙂 Azért lesz elengedhetetlen, mert ennek segítségével alakítod ki, hogyan fogsz kapcsolatot teremteni a célcsoportoddal, hogyan hozod létre a kommunikációs csatornáidat, hogyan találod meg a leendő és meglévő ügyfeleiddel a közös hangot, hogyan pozícionálod a terméked és szolgáltatásod és még sok mást.

Az utóbbi, üzleti ötlet pontos kidolgozása és a részletek megtervezése során kialakítod a konkrét üzleti ajánlataidat, esetleg szcenáriókat dolgozol ki a lehetséges vásárlói életutak tekintetében. Ennek a fázisnak a segítségével Te magad is pontosabban megismered, hogy MIT, MIÉRT, MIKOR, HOGYAN és KINEK fogsz értékesíteni. Nagy segítséget fog jelenteni, hogy nem csupán úgy indulsz el, hogy ez és ez eladó, hanem pontosan tudod, hogy melyik lépés után mi következik, melyik ponton kinek melyik csomag ajánlott, stb. (ezeket most leginkább szolgáltató vállalkozásokra értsd!)

Amennyiben eddig a tervezési szakaszt ködösnek láttad (akár a Miért is nehézkes ez a tervezési időszak? alapján, akár egyébként is), mert nem tudtad pontosan, hogy hogyan is kellene elkezdeni, mit is kellene pontosan csinálni, hogyan tudnál megfelelően előkészülni, akkor azt kell, hogy mondjam, hogy pont az üzleti terv, az üzleti modell, a marketingstratégia és terv és az üzleti tervezés fogja konkretizálni az elvégzendő feladataidat!

A tervezésen túl még mi jelenthet segítséget?!

Első körben azt mondanám, hogy mindig csak az adott szakasz feladataival foglalkozz, tehát a tervezési időszakban még ne a működési időszak kérdésein agyalj! Ezt követően érdemes mind a három szakasz erőforrás szükségleteit felmérni, így láthatod magad előtt, hogy pontosan mikor mi vár rád. A szakaszokkal és a szakaszokon belüli feladatokkal mindig sorban haladj, mindig csak azokat végezd el, amelyeknek éppen akkor van az ideje.

Ahogy az eddigiekben láthattad, nagyjából a tervezési időszak „kötelező” elemei stratégiából, majd pedig cselekvési tervből álltak. Tehát minden alappillér esetén először a tervezés zajlik le, majd azt követi a célok elérése érdekében az ehhez elvégzendő feladatok meghatározása. Ez már önmagában egy segítséget jelenthet annak érdekében, hogy a tervezési időszak ne egy egybefüggő káosz legyen. Éppen ezért azt kell, hogy mondjam, ha ezeket a lépéseket betartod, akkor ebben az időszakban több szempontból is nyert ügyed lesz.

Fontos, hogy mivel vállalkozásról van szó, az előkészületekhez, az induláshoz és a működtetéshez nem csupán a saját szakmai skill-jeidre lesz szükséged, hanem stratégiai és menedzsment skillek-re is! Mit is értek ez alatt?! Nem csak olyan feladatokkal fogsz találkozni, amelyek a szakmai tevékenységedről fognak szólni, éppen ezért számos olyan feladat vár rád, amelyben nem Te leszel a szakember, hanem valaki más! Ezekre nem árt felkészülni a fenti erőforrás tervezéskor, mert nem fogsz tudni mindent „házon belül megoldani”, és nem is szerencsés….

Ebben a blog posztban most nem fogom felsorolni, hogy miket kell / érdemes kiszervezned, és hogy ezeket milyen lépések mentén szükséges megtenni. Ez egy másik blog téma lenne (hmm, lehet erről is írok majd…). Tehát ez most nem arról szól, hogy milyen lépései vannak az EV alapításnak (egyébként most rákerestem és millió leírás van róla…).
Inkább azt tartsd szem előtt, hogy az ilyen és ehhez hasonló feladatokkal számolnod kell! Az a fontos, hogy az induláshoz szükséges kiszervezős dolgokat semmiképp se hagyd a végére. Főleg ne úgy, ha például azzal a kiszervezett feladattal neked még a későbbiekben foglalkozni kell. Nagyon fontos az is, hogy ne halogass, ne hagyd a végére azokat a kérdéseket, amelyekről semmit sem tudsz… 😀 ez rendszerint váratlan meglepetést okoz.

Nagyon fontos, hogy a korábban említett sorrendiséget mindig tartsd be, a feladatokat prioritás szerint végezd el. Ez akkor valósítható meg a legkönnyebben, ha mindig vannak terveid, és ehhez kapcsolódó határidők. A tervek és határidők persze a rendelkezésre álló időtől is függnek, de alapesetben érdemes a tervezési szakaszra (is) havi, heti és NAPI célokat kitűzni. Mivel elég képlékeny ez az időszak, a napi eredmények alapján érdemes újrakalibrálni a másnapi és a heti listát.

Mivel sok feladat vár rád ebben az időszakban, ezért érdemes ráállni a párhuzamos feladat és munkavégzésre – ha még eddig nem tetted meg. Végezetül egy tipp, amely során szintén alkalmazhatod a párhuzamos munkavégzést. Amikor már a feladataid vége fele, a majdnemindulás időszakában vagy, akkor már egészen nyugodtan elkezdheted megismertetni a márkádat az emberekkel és belekezdhetsz a közösséged építésébe. Inkább szolgáltató vállalkozásoknak mondom, amennyiben már van ingyenes ajánlatod, ezeket ilyenkor már nyugodtan kínálhatod a leendő vásárlóid számára. Mivel ingyenes szolgáltatásról van szó, pénzforgalom nem történik, így számla köteles sem vagy még. Remek módszer arra, hogy előre építsd a közösségedet és ne a nulláról kelljen elindulnod!!!

Záró gondolatok

Összefoglalva, ebben az időszakban az a legfontosabb, hogy lásd előre, hogy milyen feladatok várnak rád. Ezt követően pedig az, hogy megtaláld az egyensúlyt az előkészületek és az egy helyben topogás között. Tehát fontos szelektálni azokat a feladatokat, amelyeket később is „ráérsz” elvégezni / kiszervezni!

Azzal kezdtem, hogy a tervezési időszakra sokan nyűgként tekintenek. Bízom benne, hogy ezek után már nem! 😀 Mint mondtam, önmagában nem kell, hogy borús legyen. Szerintem akkor lesz nyűg, ha nincs megfelelően felépítve és nem látsz magad előtt feladatokat, határidőket erre az időszakra.

Pont ezért nem egy (~huszadik) olyan cikket szerettem volna írni, ahol felsorolom, hogy milyen nehézségei és lépései vannak egy vállalkozás alapításának. Hasznosabbnak láttam azt a módszertant megmutatni, amely az egész tervezési időszak menedzseléséről és kicsit a későbbiekről is szól.

Bízom benne hogy sikerült!

Ha hasznosnak találtad a cikket, hagyj itt egy Like-ot és ne felejtsd el az ismerőseiddel is megosztani. :)

A Marketing Bumm Üzleti Blogját olvasod éppen. A blogot azért hoztam létre, hogy olyan hasznos üzleti tartalmakat osszak meg veletek, amelyek vállalkozók és leendő vállalkozók számára is egyaránt érdekesek lehetnek. A cél az, hogy olyan témákról írjak, olyan kérdéseket válaszoljak meg, amelyek napjainkban aktuálisak a leendő-, egyéni-, mikró- és kisvállalkozások számára.

Ha van olyan téma, amiről szívesen olvasnál, akkor ne tartsd magadban!

Ha hírlevélben szeretnél értesülni a legfrissebb blogcikkekről, VAGY érdekel az ingyenes konzultáció lehetősége, akkor javaslom ne habozz!

Hoppá!

INGYENES anyagok, amelyek  segítségével garantált lesz a vállalkozásod fejlődése!